כרובית היא אחד הירקות היותר פופולריים כשזה נוגע לפשטידות למיניהן. אבל בכמה שנים אחרונות, כרובית בפירורי לחם ברטבים שונים, הפכה ללהיט, אך כמויות השמן האדירות דוחות רבים ממעדן זה. להל"ן מתכון לכרובית בריאה הרבה יותר כי היא נעשת בתנור.
המצרכים:
כרובית טרייה בגודל בינוני
2 ביצים
1/2 כוס שמן
כפית מיונז
כפית קטשופ
שקית פירורי לחם מתובלים
נורית הוסיפה בתגובה "טיפ" נהדר: "ציטוט"-לביצים הוספתי כל מיני עשבי תיבול קצוצים דק-דק ומה שנדבק-נדבק. מוסיף המון.
אופן הכנה:
- מפרקים כרובית לפרחים
- מרתיחים מים, ומבשלים את הכרובית כ-6 דקות על אש קטנה, ומסננים .
- טורפים בקערה את הביצים, השמן, מיונז וקטשופ.
- בקערה נוספת שמים את פירורי הלחם מתובלים.
- מצפים כל פרח כרובית בביצה היטב, ומנערים את העודף.
- מעבירים את הכרובית המצופה בביצה, לפירורים כך שיידבקו היטב.
- מסדרים את הכרובית על תבנית בה הונח מייר אפיה.
- אופים כ-40 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות (עד שהפרחים ישתזפו).
פוליסמן אולגה